Κατηγορίες & βραβεία

Aναλυτικά οι κατηγορίες υποψηφιοτήτων στα βραβεία

A. ΠΥΛΩΝΑΣ: START-UPS

Aφορά υποψηφιότητες από νέες καινοτόμες επιχειρήσεις (Start-Ups) που αφορούν κυρίως στην καινοτομία με αναφορά στον κλάδο που δραστηριοποιούνται ή απευθύνονται τα προϊόντα / υπηρεσίες τους:

Α1. Νέες Επιχειρήσεις στη Βιομηχανία – Βιοτεχνία – Μεταποίηση

Βραβεύονται νέες επιχειρήσεις στο χώρο της μεταποίησης-παραγωγής (σε κλάδους όπως: Αγροτο-διατροφή, Χημική Βιομηχανία, Ένδυση & Υπόδηση, Ενέργεια, Φάρμακα & Καλλυντικά Παραγωγή Προϊόντων κ.λ.π.).

Α2. Νέες Επιχειρήσεις στο Λιανεμπόριο – Εμπόριο

Βραβεύονται νέες επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει καινοτόμα καταστήματα λιανικού εμπορίου, δίκτυα franchise ή καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα διανομών (σε κλάδους όπως: Μόδα, Αθλητικά Είδη, Εμπόριο Καταναλωτικών Προϊόντων, Λιανεμπόριο Τροφίμων, Καλλυντικά, Είδη σπιτιού – Έπιπλα, Ηλεκτρονικά, H/Y, Παιχνίδια & Παιδικά, B2B κ.ά.)

Α3. Τεχνολογικές Νέες Επιχειρήσεις (ICT)

Βραβεύονται τεχνολογικές νέες καινοτόμες επιχειρήσεις (σε κλάδους όπως: Βιοτεχνολογία – Ιατρικές Τεχνολογίες, Κινητό Επιχειρείν [mobile business], Εφαρμογές & Υπηρεσίες Cloud, Εφαρμογές & Λύσεις Internet of Things, Ανάπτυξη & Υπηρεσίες Λογισμικού, Ηλεκτρονικά Παιχνίδια, Προμηθευτές Προϊόντων / Υπηρεσιών ICTs, Υπηρεσίες Business Analytics, κ.ά.)

Α4. Ηλεκτρονικό Επιχειρείν & Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Βραβεύονται νέες επιχειρήσεις που αξιοποιούν τα ψηφιακά μέσα και το διαδίκτυο για προώθηση και διανομή προϊόντων/υπηρεσιών, ασχολούνται με την ψηφιακή επικοινωνία και προώθηση, καθώς και με υπηρεσίες μέσω του κινητού και των social media.

Α5. Νέες Επιχειρήσεις στις Υπηρεσίες

Βραβεύονται νέες καινοτόμες επιχειρήσεις στο χώρο των υπηρεσιών (σε κλάδους όπως: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης / Διασκέδαση, Art & Design, Πληροφορικοί Ενδιάμεσοι, Μεταφορές & logistics, Υγεία & Ευεξία, Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες, Εκπαίδευση, Διαφήμιση & Μάρκετινγκ, Engineering Υπηρεσίες, κ.ά.)

Α6. Fintech Εταιρείες

Βραβεύονται νέες δυναμικές επιχειρήσεις που προσφέρουν καινοτόμες και ανταγωνιστικές χρηματοοικονομικές ψηφιακές υπηρεσίες, όπως ψηφιακά πορτοφόλια, συστήματα πληρωμών, Contactless πληρωμές, προγράμματα πιστότητας, συστήματα έξυπνων χρημάτων κ.λ.π.

Α7. Toυρισμός / Πολιτισμός

Βραβεύονται νέες επιχειρήσεις στο χώρο των υπηρεσιών Τουρισμού ή Πολιτισμού, που έχουν στόχο να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά, να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες κρατήσεων, να βελτιώσουν την εμπειρία του πολίτη / τουρίστα, να αναδείξουν εναλλακτικές υπηρεσίες τουρισμού, αλλά και να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

Α8. Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Βραβεύονται καινοτόμες εταιρείες που στόχος τους είναι η προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, η παραγωγή και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικού-προνοιακού χαρακτήρα, η ένταξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού στις κοινωνικές δομές κ.λ.π.

Α9. Καινοτόμο Προϊόν / Υπηρεσία

Βραβεύονται νέες επιχειρήσεις με καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία που καλύπτει μία ουσιαστική ανάγκη. Παράλληλα βραβεύονται και αποτελέσματα ερευνητικού έργου που βρίσκονται στην διαδικασία αξιοποίησης, έχουν αξιοποιηθεί ή/και βρίσκονται σε διαδικασία για πατέντα κ.λ.π.

Β. ΠΥΛΩΝΑΣ: SCALΕ-UPS

Αφορά υποψηφιότητες από πιο ώριμες καινοτόμες επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με την βιωσιμότητα, την εξωστρέφεια και την αναπτυξιακή προοπτική:

Β1. Πληρότητα Επιχειρηματικού Μοντέλου

Βραβεύονται νέες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληρότητα στο επιχειρηματικό τους μοντέλο, όσον αφορά στη δημιουργία αξίας, στην παράδοση των προϊόντων, στην τιμολόγηση αυτών, αλλά έχουν και πληρότητα στις σημαντικές διαδικασίες και σε πόρους.

Β2. Καινοτόμα Προϊόντα / Υπηρεσίες

Βραβεύονται Scale-Up επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα / υπηρεσίες, που προέκυψαν ως αποτέλεσμα σοβαρής έρευνας, ανοίγουν νέες αγορές /προοπτικές και έχουν (ή βρίσκονται σε διαδικασία) δημιουργίας και απόκτησης πατέντας.

Β3. Ολοκληρωμένη Καινοτομία

Βραβεύονται Scale-Up επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει μία ολοκληρωμένη κουλτούρα καινοτομίας, η οποία δεν αφορά μόνο στα προϊόντα /υπηρεσίες, αλλά επίσης στη δομική τους διαμόρφωση και στην πελατοκεντρικότητά τους.

Β4. Aναπτυξιακή Προοπτική

Βραβεύονται Scale-Up επιχειρήσεις που επιδεικνύουν χαρακτηριστικά αναπτυξιακής προοπτικής μέσω του επιτυχούς pivoting, της σημαντικής πελατειακής βάσης και συνεργασιών τους με σοβαρούς επιχειρηματικούς εταίρους.

Β5. Χρηματοοικονομική Βιωσιμότητα

Βραβεύονται Scale-Up επιχειρήσεις που επιδεικνύουν χαρακτηριστικά χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας μέσω της χρηματοδότησης τους (από επιχειρηματικούς «αγγέλους», επενδυτικά funds κ.λ.π.) ή / και θετικού cash-flow και οικονομικών στοιχείων.

Β6. Κλαδικό Disruption

Βραβεύονται Scale-Up επιχειρήσεις που καταφέρνουν να προκαλέσουν σημαντικό disruption στον κλάδο που δραστηριοποιούνται με την προσφορά νέας αξίας στους πελάτες και την δημιουργία νέων δεδομένων στον ανταγωνισμό με τις υπάρχουσες εταιρείες.

Β7. Εξωστρεφής Δραστηριότητα

Βραβεύονται Scale-Up επιχειρήσεις που στοχεύουν στις μεγάλες διεθνείς αγορές, έχουν ήδη δραστηριοποίηση στο εξωτερικό ή / και σημαντικές συνεργασίες με στόχο τη διεθνή τους επέκταση.

Β8. Πρωτοποριακή Μονάδα/Τμήμα

Βραβεύονται Scale-Up επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει και λειτουργήσει με επιτυχία μία πρωτοποριακή μονάδα/τμήμα στην εταιρεία (π.χ. R&D, παραγωγή, business analytics), η οποία θεωρείται πρότυπο για τον κλάδο.

Β9. Οργανωσιακές Δομές & Διοικητική Ομάδα

Βραβεύονται Scale-Up επιχειρήσεις που πρωτοπορούν μέσω της συμπληρωματικής διοικητικής ομάδας, των ανατρεπτικών οργανωσιακών δομών, αποδοτικών διαδικασιών, αυτοματισμών και σύγχρονων εργαλείων πληροφορικής στην λειτουργία και διοίκηση.

Χορηγός Τίτλου

Παπαστράτος

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, 85 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Η μητρική εταιρεία Philip Morris International απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής καπνών. Με νέα έδρα από το 2009 στον Ασπρόπυργο όπου στεγάζονται οι κεντρικές παραγωγικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, κέντρο αποθήκευσης στο Αγρίνιο και περιφερειακά γραφεία πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, η εταιρεία απασχολεί συνολικά 800 εργαζόμενους. Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης διεθνούς επιχείρησης με την ελληνική ταυτότητα μιας ιστορικής εταιρείας με μακρά διαδρομή και συνεισφορά στην κοινωνία και την επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας.

Χορηγός

To BMW Group Hellas είναι μια από τις πιο επιτυχημένες premium εταιρείες διανομής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών της ελληνικής αγοράς. Ως θυγατρική εταιρεία του BMW Group AG στην ελληνική αγορά, το BMW Group Hellas, έχει καθιερώσει πολύ υψηλά ανταγωνιστικά πρότυπα, εκπροσωπώντας τις μάρκες BMW, MINI, BMWi στα αυτοκίνητα και τη μάρκα BMW Motorrad στις μοτοσικλέτες. Επιπλέον, το BMW Group Hellas συνεργάζεται με την BMW Financial Services, η οποία είναι ένα σημαντικό μέλος της ομάδας που συμβάλλει στο στόχο της εταιρείας για επιτυχία παρέχοντας εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Χορηγός Μπίρας

Heineken Light

Χορηγός Καφέ

Coffee Island

Χορηγός Νερού

Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ

Χορηγός Φαγητού

Falafeladiko

Χορηγός Cocktail

Drinkworks

Με την Υποστήριξη

Χορηγοί Επικοινωνίας

Διοργάνωση

Boussias Communications

Official Publications